2 Comments

 1. Mikael
  16 februari, 2011 @ 12:32

  Spännande, vet du ifall bouppteckningarna för Orsa också finns tillgängliga? När jag hörde med landsarkivet påstod de att materialet inte lämnades ut pga brandskada, men detsamma borde väl då gälla för Mora och andra socknar i fögderiet…?

  Reply

  • sarakanahols
   16 februari, 2011 @ 01:39

   Ja, materialet är brandskadat men i alla fall Moras bouppteckningar är avfotograferade och inbundna i en ny bok. Tyvärr är bilderna lite suddiga ibland men de går att läsa. Allt gick inte att rädda ur branden heller så för Moras del är allt mellan ca 1872 och 1903 helt borta. Jag vet inte hur det gick för Orsa. Jag ska troligen dit nästa vecka så jag kan kolla upp det om du vill.
   En gång råkade jag få fram orginalen och jag förstår varför de inte plockar fram dem, det droppade sot och flagnor efter vagnen, hemskt att se.

   Reply

Leave a Reply